perjantai 2. helmikuuta 2018

Vauvan merinovillahaalari

Vauvojen villahaalarit on syötävän suloisia (kuten vauvatkin), joten ei varmaan yllätä että sellaisen halusin myös omalle vauvalle joku päivä. Ensimmäiset villahaalarit tein ystäväni kaksosille vuonna 2015 ja ensimmäisen oman jo kesällä 2016, vaikka omasta vauvasta ei ollut tuolloin vielä edes tietoakaan. Ohjeena käytin kohtuullisen suosittua DROPS Little Blue Dream -ohjetta ja luonnonvalkoista DROPS Merino Extrafine -lankaa. Ihanat "puiset" napit ostin Rovaniemen Ottobre-liikkeestä, jolla on hyvä valikoima erilaisia nappeja. 

Villahaalarin koko 6/9kk, kuvassa vauva noin 65 cm ja 4,5kk
Huppuun tein ohjeen vastaisesti lyhyemmän eli yksinkertaisen resorin. Käytössä huomasin, että tuon yksinkertaisenkin olisi voinut taittaa ja kiinnittää huppuun kun tulee niin naamalle. 


Meidän tyttö on nyt noin 7,5kk ikäinen ja villahaalari on edelleen käytössä, jos joku kokoa miettii. Oletan, että villahaalari menee vielä tämän talven, tosin kaiken varalta tein toisen kokoa 12/18kk. Tähän versioon halusin erilaista tekstuuria, joten tein pinnan pidennetyllä helmineuleella. Resorit tein 2o, 2n (ohjeessa 3o, 3n) ja jätin lopulta hupun pois. Alunperin tarkoitukseni oli kyllä tehdä huppukin, onhan se niin kivan näköinen, mutta lopulta purin sen pois kun käytössä se on kuitenkin enemmän vauvalla haitta kuin hyöty (kaukalossa/turvaistuimessa joutuu vetämään hupun päähän jotta se ei paina niskassa, tällöin pipoissakaan ei kestä olla tupsuja tms.). Jos olisin aikaisemmin saanut tämän huputtoman idean, olisin tehnyt kaula-aukon eri tavalla. Napit on samat kuin edellisessäkin haalarissa, eli Ottobrelta hankittu. 

Merinovillahaalari kokoa 12/18kk

Napit on ostettu Ottobre-liikkeestä
Valmiin haalarin kokeilu noin 7,5kk ikäisen vauvan päällä
Jos vielä joku päivä kolmannen haalarin teen, olen suunnitellut tekeväni palmikoita etumukseen lahkeisiin ja nappilistan viereen koristeeksi - ja ehdottomasti samalla perusohjeella! 

Juuri pesin luonnonvalkoisen haalarin 40 asteen pesussa ja ilokseni voin suositella lankaa, haalari ei nimittäin kitsahtanut, tahrat lähti eikä pinta muuttunut huonoksi. Tästä langasta olen tehnyt myös vauvalle sukkia ja tumppuja, on se niin ihanan pehmoista ja lämmintä. 😊

1 kommentti:

  1. Hei! Pähkäilen parhaillaan ohjeen kanssa.. oon tekemässä haalaria tuollaisella korkealla kauluksella. Poimitko ohjeen mukaan 100s vähentäen silmukkamäärän ensimmäisellä kerroksella 48:aan jatkaen niillä resoria vai kuinka? Aivan ihana tuo pidennetty helmineule!

    VastaaPoista

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...