torstai 12. toukokuuta 2016

Virkattu pupu - pehmolelu perheen pienimmille

Ja virkkaus jatkuu! Löysin Novitan sivuilta ohjeen virkattuun pupuun, joka pääsi testaukseen. Päädyin kuitenkin tekemään pupulle isomman keskikropan, sillä alkuperäisessä ohjeessa oleva kroppa oli pienempi kuin pupun jalat - ja sekös olisi jäänyt vaivaamaan. 
Valmiit palaset kiinnittämistä vailla

Kropasta tuli päärynänmallinen, omasta päästä virkattu malli - kokeilemalla oppii. Jaloista tuli ihan sikasuuret! Ehkäpä seuraavalla versiolla tulisi olemaan hieman pienemmät. Pupun korvien ohje löytyi Onnen Ommel -blogista, käytin samaa ohjetta vauvan unilelun tekemiseen joka on nähtävillä aikaisemmassa postauksessani. Lisäksi pään sisällä on kulkunen, samanlainen kuiten tonttulakeissa, mutta se ei valitettavasti kilise niin paljon kuin toivoisin. Vinkkejä siis otetaan vastaan!


Edestä ja takaa valmis pupu

Pupu jäi näyttämään mielestäni kovinkin alastomalta, ja itseäni jäi vaivaamaan kiinnittämisestä näkyvät jäljet. Virkkasin pupulle omasta päästä liivin, rusetin ja pienen kiinnikkeen liiviin. 


Vaatetettu pupu, valmiina uuteen kotiin

Rusetti ja liivin kiinnike ovat tehty Blend Bamboo -langasta jota on saatavilla ainakin Lankamaailmasta

Virkattuun pupuun meni aikaa noin kaksi pitkää iltaa, vaatteisiin semmonen tunteroinen. Pupu lähtee mahdollisesti uuteen kotiin ensi kuussa, jos uusi omistaja huolii. :) Heti pupun perään aloitin uuden virkkausprojektin, jonka avulla yritän tyhjentää Novitan 7 veikka varastoani... Sukat kun tällä hetkellä eivät innosta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...