sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Raitapipoja syksyyn ja talveen

Koska Lapin kesä on tähän mennessä ollut kylmä, innostuin neulomaan raitapipoja löytämäni ohjeen mukaisesti. Ensimmäiseen pipoon valitsin Kärkkäiseltä ostamani DROPS Alpaca Mix -langan kolmessa eri värissä. Värit olivat "vanhahtavia" joihin aluksi ihastuin, mutta väriyhdistelmästä ja tekniikasta tulikin mielestäni junttimainen. Mieheni valitettavasti ihastui pipoon ikihyviksi, ja aikansa ruinattuaan suostuin antamaan hänelle sen käyttöön. Resorista tuli todella epätasainen, minkä uskoisin johtuvat tiukasta mutta epätasaisesti käsialasta, sekä siitä että tein ohjeen mukaan 1o, 1n * - * mukaisesti enkä kuunnellut vaistoani (2o, 2n). Tein myös raidoituksista leveämmät kuin ohjeessa oli. Vaikka teinkin pipon ohjeiden mukaisesti isolle päälleni, piposta tuli mielestäni liian lyhyt. Miehen pienelle päälle se tosin näyttää sopivan. 




Päätin tämän jälkeen vielä kokeilla raitapipon neulomista itselleni ja ostin Lankamaailmasta HjerteGarn Extrafine Merino 120 -merinovillalankaa. Tähän lankaan tarvittiin paksummat puikot, joten tein 59cm päänympäryksen omaavalle pipon pienimmän ohjeen mukaisesti. Lanka on ihanan pehmeä ja varmasti lämmin! Piposta kuitenkin taisi tulla hiukka liian löysä ja liian pitkä kun sovelsin ohjetta pidemmäksi, eikä se näin ollen asetu nätisti päähän kuten kuvasta näkyy. Ajattelin kuitenkin tehdä rypytyksen takaosaan, jospa pipo silloin saisi uutta muotoa. Virheistä oppii, vai oppiiko? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...