tiistai 16. kesäkuuta 2015

Where the inspiration begins

Jostain on aloitettava, jos meinaa valmista saada. Olen aikaisemminkin kirjoittanut blogia, mutta lähinnä vain matkailutarkoituksessa, ja nyt valloitetaan uutta aihealuetta. Olen viime aikoina hullaantunut erilaisiin käsitöihin ja Lapin kesä tarjoaa hyvät olosuhteet villaisille asusteille ja vaatteille. 


Sain eilen valmiiksi hellulle tarkoitetut lapaset. Ne eivät ehkä täysin täytä hänen tarvettaan, sillä valitsin Novitan Puro Batik -langan, joka on 100% akryylia eikä näin ollen tule varmastikaan lämmittämään kylmillä keleillä. Mutta langassa oli niin hienot värit ja ihana pehmeys, etten välittänyt sen koostumuksesta. 






Ohjeen lapasiin löysin Novitan sivulta: Näin neulot lapasen 

En ole neulonut lapasia peruskoulun jälkeen ja tarkoituksella valitsin "vaikeamman" mallin eli sellaisen missä peukalo tehdään peukalokiilan avulla. Koska Novita Puro Batik suositellaan neulottavan 4½ puikoilla, mittasin miehen käden paksuuden ja päädyin luomaan 44s, saman verran kuin ohjeessa oli naisen lapasille tarkoitettu. Seurasin siis naisen ohjetta, mutta kokonaispituuden ja peukalonpituuden tarkistin aina sovittamalla lapasta miehen käteen. Ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. :) Seuraavat projektit pääsevät siis puikolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...