sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Vauvojen villasukkia ja torkkupeitto

Löysin taannoin ohjeen vastasyntyneen vauvan villasukkiin, ja olenkin niitä muutamat neulonut kavereiden vauvoille. Näitä on helppo ja nopea tehdä, sekä oiva tapa käyttää jämälangat! Siksi olenkin nyt aina silloin tällöin kutonut näitä villasukkia ja ajattelin lahjoittaa ne joko uudelle lastensairaalalle tai mahdollisesti Lapin Keskussairaalaan. Ohjeen vastasyntyneiden villasukkiin löysin täältä, mutta muutin hieman ohjetta kantapään ja kärjen kavennusten osalta. Lankana käytin Novitan 7 veljestä -lankaa ja 3,5 koon puikkoja, eikä villan karkeus kauheasti haittaa kun villasukat eivät suoraan iholle kumminkaan tule. Koko on soppeli keskosille ja vastasyntyneille, mutta luonnollisesti menevät kohtuu pian pieneksi. Itse totesin ettei kannata yrittää mahduttaa potkupuvun ja sukkien päälle enää näitä, silloin kannattaa jo hommata isommat villasukat. 





Lisäksi virkkasin talvella isoäidin ruuduista pienen torkkupeiton, edelleen Novitan 7 veljestä -langasta kun sitä on kertynyt varastoon. Ohjetta tähän minulla ei ollut, peitosta tuli noin 60x80cm eli menee pienelle vauvalle. Ensin ajattelin jättää tämän itselleni tulevaisuutta ajatellen, mutta taidan vielä kokeilla muutamaa muutakin torkkupeitto-ohjetta tässä tulevaisuuden aikana. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...