maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vauvojen kesämekkoja

Ystäväpariskuntani sai kaksostytöt viime kuun puolella, jonka innoittamana pyysinkin isukilta luvan tehdä kesämekot tytöille. Löysin ohjeen Anna & Ellit sivustolta, jota sitten hieman mukailin. Ensimmäinen mekko valmistui viidessä päivässä, ja siitä tuli "hieman" prinsessatyyppinen. Helman virkkaus ei ole suoraan ohjeesta toteutettu, sillä itselläni on vielä vaikeuksia virkkausohjeiden seuraamisessa eikä tämä ohje ollut omasta mielestäni selkeä, joten sovelsin paljon omasta päästäni. Vaikeutena oli myös äärimmäisen huono ja pieni kuva ohjeen mallikappaleesta, joka ei edesauttanut projektia. Hihansuiden ja kaulan reunatkin sovelsin omasta päästäni. Lankana käytin Novitan Kartano Kotiväki (keltainen) -puuvillalankaa, puikkosuositus 2½-3.



Toiseen mekkoon valitsin Novitan Huvila Kotiväki (lime) -puuvillalankaa, jossa oli samat puikkosuositukset. Tässä vaiheessa päätin tehdä erilaisen mekon ihan jo sen takia, että saisin mekon valmiiksi ennen kuin kyllästyisin. Päätin tehdä selkeästi vähemmän prinsessamaisen mekon, mutta silti niin ihanan. 




Mekot ovat 1-3kk ikäisille, mutta ainakin vielä kaksosille isot, luultavasti menevät syksyyn mennessä. Lisäksi halusin vielä kokeilla tehdä vauvoille tarkoitettuja hiuspantoja virkaten. Löysin virkattavan kukkaohjeen josta tulee pannan koriste, ja päänauha muodostuu virkatusta nauhasta ja kuminauhasta. Olen virkannut kukat ja osaksi päänauhaa, mutta molemmat pannat ovat vielä kesken. Kuvassa osviittaa miltä lopputulos voisi näyttää. :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KAL Joulusukkakalenteri 2017

Törmäsin ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa knit-a-long (KAL) projektin Novitan joulusukkakalenterin muodossa. Innostuin valtavasti ...